Savon Auto-Opisto Oy

Puijonkatu 39, 70100 Kuopio | 0400 571 156 | posti@savonauto-opisto.fi

Moottoripyörä

A-luokan korteissa käytämme opetuksessa SDS-järjestelmää, minkä avulla opit estämään ja välttämään onnettomuus- ja vaaratilanteita. Opettaja on kokenut motoristi ja moottoripyöräkouluttaja.

A1-luokka (16 vuotta)

Ajo-oikeus moottoripyörään (teho 11kw/ moottorin tilavuus enintään 125 cm2).

Laadimme sinulle oman henkilökohtaisen opetussuunnitelman, joka sisältää 4 teoriatuntia, 5 ajotuntia ja pyörän käytön ajotutkintoon. Jos sinulla on mopokortti, teoria opetusta ei vaadita, ajo-opetusta 5 ajotuntia.

A2-luokka (18 vuotta)

Ajo-oikeus moottoripyörään ( teho 35kw/ teho-painosuhde 0,2kw/kg) sekä mopot ja mopoautot.

Laadimme sinulle oman henkilökohtaisen opetussuunnitelman, joka sisältää 4 teoriatuntia, 5 ajotuntia ja pyörän käytön ajotutkintoon. Jos sinulla on AM tai B-luokan ajokortti, teoriaopetusta ei vaadita, ajo-opetusta 5 ajotuntia. Voit suorittaa A- ja B-luokan ajokortit samanaikaisesti. Voit suorittaa myös A-luokan korottamisen tutkinnon suorittamalla

A-luokka (24 vuotta)

Ajo-oikeus moottoripyörään (ei tehorajoituksia).

Laadimme sinulle oman henkilökohtaisen opetussuunnitelman, joka sisältää 4 teoriatuntia, 5 ajotuntia, lisäksi pyörän käytön ajokokeeseen. Jos sinulla on B-luokan ajokortti, teoriaopetusta vaadita ja ajo-opetusta 5 ajotuntia.

 

Ajo-opetus on sinulle yksilöllistä, opetamme vain yhtä oppilasta kerrallaan.

 

Uusi ajokorttilaki muuttaa moottoripyöräkortin korottamisen edellytyksiä 01.07.2017. Lakimuutoksen jälkeen A1/A2-luokan korottaminen seuraavaan ylempään luokkaan vaatii ikärajan täyttymisen lisäksi, että A1/A2-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa vähintään kaksi vuotta. Lisäksi luokan korottamiseksi vaaditaan 7 tuntia kuljettajaopetusta, joista 2 tuntia on teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Lisää muutoksista www.trafi.fi/ajokorttiuudistus. HUOM! käytössämme harjoitusalue Kelloniemessä. Tarjoamme sinulle moottoripyöräkorttia seuraavin hinnoin: A1/A2/A Basic 480,-/ AM/A1 tai B kortti 360,- – sisältäen turvallisuuskoulutuksen 4 teoriatuntia ja 5 ajotuntia, sekä moottoripyörän käsittely- ja ajokokeeseen A1/A2/A Pro 830,-/ AM/A1 tai B kortti 790,- –  sisältäen turvallisuuskoulutuksen 4 teoriatuntia ja 9 ajotuntia sekä moottoripyörän käsittely- ja ajokokeeseen.

Hinnasto ja ilmoittautuminen